Mycket att göra

I går var vi i björsbyn hela dagen. Henrik fixade dörren till stallet, han ä'r verkligen duktig och händig min henrik. Jag är verkligen glad över det, känns så skönt att han inte har tummen mitt i handen =)
Det är såå mycket kvar att göra inne i huset, vi har bara hunnit göra en liten liten insats. Idag kommer en snickare ut för att se vad det är som ska göras med taket, så då kanske vi kan få en prisuppgift, det hade varit så himla roligt om det inte blir så dyrt för då har vi kanske råd att rusta köket också =)

Jag och mamma har varit på en långpromenad idag med william och abbe, det var riktigt skönt. Det är så frisk och skön luft ute nu på höstkanten.
Jag är hos mamma nu men henrik hämtar upp mig snart, han har varit och gjort några ärenden på k-rauta och byggmax, då ska vi åka ut till huset och få lite mera gjort innan det är kväll igen.

Handdisk

..är inte roligt. diskmaskinen gick sönder igår, och det är verkligen inte roligt att diska för hand.
Känns som att jag har ägnat hela min dag i köket, diskat, matat william och mig själv.
Har iaf hunnit med en promenad också.
Har fortfarande inte börjat packa, det är svårt med william. Men kanske jag gör ett försök nu så kan han ligga på golvet brevid mig.
Eftersom att lotta som har annie (min andra häst) inte skulle hyra stallplatsen så la jag ut en annons i gårkväll och har redan fått svar, en tjej som heter johanna ringde och var intresserad, så jag hoppas att det är en vettig människa =)
Avgasröret på bilen har gått av så jag ska åka ut till henriks jobb kl fyra så ska han svetsa fast det.
Sen blir det middag och efter det drar jag till kallax för en ridtur, det ska bli avkopplande och kul.

Länge sen

jag skrev nu, det har varit så mycket att göra senaste dagarna.
Idag har det varit ett par och kollat på lägeheten och det visade sig att jag kände tjejen lite sen tidigare, men dom ville inte ha den, dom hade tänkt sig en fyra...jävligt dumt att dom säger på DN fastigheter att det är en fyra när det är en trea...
Nåväl, får hoppas att det dyker upp fler intressenter så vi blir av med den fort =)
Har även varit med bettan på barnens hus och köpt strumpor till william och en liten födelsdagspresent till emina som fyller ett år den 1 september, då ska vi på kalas, tyvärr jobbar henrk då så det blir jag och william som åker på det.
Har tagit hem flyttkartonger så jag ska försöka packa lite när william tillåter.
Snart kommer pappsen hem då ska vi äta och sen ska nog jag och william åka till dibbe och henrik ska fixa jockes bil.

Emina har kanske blivit smittad av vattkoppor så william har fått vara nära henne igår, hoppas att han får det, vore skönt att göra bort det =)

Nu ska vi laga mat.

Fre/Lör

Igår var jag och hjälpte till att städa i huset inför en fjärde visning. Jag tycker att det går segt men det får man kanske räkna med när det är lie dyrare, dom har iaf fått ett bud på 2,4. Det var i förrgår så jag vet inte om det kommit några fler bud nu.
Jag och henrik var och kollade på tapeter igår också, det finns så mycket fint att väja på, men en del är ju så jäkla dyra. Tror iaf att det kommer att bli något brunt i sovrummet, sen blir det nog någon slags svartmönstrad fondvägg i vardagsrummet med något vitt till kanske.

Idag ska vi fara ut till storheden och kolla lite grejor som vi behöver.


Onsdag

Det var ju tänkt att vi skulle fara på leos lekland idag men det blev inställt, istället drog jag och anna in till stan med barnen. Vi gjorde några ärenden och tog en latte på mat och prat.
Sen åt jag middag hos mamma och pappa, åkte sedan och hämtade en hink blåbär som mamma köpt av pappas kusin. Efter det var vi och kollade på amandas fotbollsmatch med bettan och elin, dom förlorade tyvärr mot alvik.
Vi har haft ut sotaren till huset idag och det gick bra, henrik skulle bara fixa någon plåt på två ställen men i övrigt är det bara att elda på för fullt =) Känns ju jätte skönt eftersom att det är det billigaste sättet att värma upp huset på. Vi ska elda både med ved och pellets.
Henrik jobbar sista skiftet nu för denna vecka så imorgon och resten av helgen blir det nog att hålla till i huset och fixa och dona, ska bli roligt.
Ska även på middag hos henriks mamma imorgon, sköönt med färdilagad mat ibland =) 

skogen

Idag var jag och william som vanligt till dibbe på morgonen, sen gick vi till willys en sväng och sen hem och väckte pappsen och gjorde frukost.
När henrik åkte till jobbet åkte jag och william och plockade blåbär med beata och amanda, det blev inte så mycket men det räckte gott och väl till en blåbärskaka som blev jätte god. Vi åt middag och kakan hos mamma och pappa.
Blev kvar där till strax innan nio, då skjutsade vi hem bettan och åkte sedan hem till oss. Tänk att snart när man ska hem så åker man till björsbyn...konstigt men jätte skoj =)

Imorgon ska vi åka på leos lekland med anna och emina, det ska bli kul, får se vilka som har roligast där...jag och anna eller william och emina.. *fniss* =) Tror att vi allihopa kommer att ha roligt.
Nu är jag så trött så nu ska jag krypa ner i sängen, skööönt. Godnatt

Regn & regn

Man är inte så sugen på att vara ute, men det är ganska mysigt att kunna vara inne med gott samvete.
Idag var jag och amanda och hämtade alla saker från lottas stall, för nu har vi ju eget stall =) det kändes bra.
Sedan åkte vi till dibbe och klädde på honom för han var lite frusen i regnet.
Efter det åkte jag hem, och så umgicks jag och william med henrik en stund innan vi åkte till anna och emina. Jag och anna åt lunch, kyckling med grönsaker och nudlar, supergott.
William och emina svamlade runt på golvet och sov någon stund var. Boman var även förbi och surrade och drack kaffe med oss, det var trevligt.
Sen åkte jag och willim till mamma och pappa/ mormor och morfar, där åt jag middag och william fick blåbärspure av mormor, det tyckte han var JÄTTE GOTT.
Blev kvar där ett bra tag och hjälpte mamma att dammsuga hela huset för imorgon är det visning igen.
Lovisa bakade en kladdkaka som jag hann smaka på innan vi åkte hem.
Nu sover william så jag ska passa på att ta en dusch, sen blir det sängen för mig också, kanske lite tv innan jag ska sova.

William på kräftskiva


Kräftskiva hos Lars & Maria


Vilket väder

Det bara regnar och regnar, tråkigt. Då har man ingen lust att vara utomhus och fixa i trädgården. Och jag tror att dibbe börjar bli frusen, får nog slänga på honom ett täcke snart. 
Vi har hunnit med lite bankärenden idag på morgonen, vi har även sagt upp stallplatsen och lägenheten =)
Börjar kännas som att det är på riktigt det här med eget hus nu, men ännu är man som inte helt inpräntad =)

Glömde ju skriva om kräftskivan, vi var ju hos lars och maria lördags och åt kräftor. Det var jättegott och trevligt. Slänger ut nån bild sen..

Nu blir det att vara hemma en stund, sen ska vi skjutsa henrik till jobbet och sen åka förbi hos anna och emina och umgås en stund. Sen får vi se vad kvällen har  för aktiviteter att bjuda på.

Trött

Nu har vi haft födelsedagsfka och jag är helt slut.
Hade velat fara och rida men jag orkar inte idag.
Nu ska vi åka till huset en sväng igen och fixa med en liten vattenläcka.
Sen blir det väl middag hemma i lägenheten, ska bli så skönt sen när man har fått ordning i huset så vi kan bo och leva där =)
ANNA: Henrik hälsar och tackar för gratulationerna från er =)

Nu ska vi åka, kanske skriver lite mera sen.

Henriks dag

Idag fyller henrik 26 år. Vi ska ha lite fika kl två för familjen, henrik orkar inte bjuda några kompisar denna gång.
Vi ska iaf åka och mata dibbe nu och sen klippa färdigt gräset vid huset.
Sen handla lite till tårtorna och sen kalasa.
Jag har lite bråttom nu så jag återkommer senare.

Huset

Idag vaknade hela familjen vid åtta, segade oss upp ursängen och åkte till dibbe i kallax, sen blev det en sväng till lantmanna för att handla lite planteringsjord och hästmat.
Sen bar det av till huset.
Vi har varit ute hela dagen och fixat i trädgården med buskar och klippt gräs och sånt.
Anna, martin, emina, maria och lars har varit förbi och spanat in huset också =)

Vi grillade hamburgare till lunch. Bettan, Jocke, josse, margareta och sara har också varit och hjälpt till lite.
Vi träffade våran andra nya granne idag, hon var lite speciell men ändå trevlig. Hon var lite orolig över den gemensamma vägen osv, men det där ska vi nog kunna lösa på ett bra sätt.

Nu ska vi dra till lars och maria på kräftskiva =) Gott gott 

JAAAA =)

Det gick som vi tänkt oss, eller iaf nästan. Vi fick ner priset på huset med 150000 kr. Känns så jävla skönt, så nu blir affären av ändå.
Nu har vi råd att fixa taket som är fallfärdigt och kanske räcker det till en början på en källarrenovering också.
Jag är så glad, nu får vi vårat perfekta ställe iaf.

Det blev en tidig uppstigning idag, william vaknade före kl åtta så då åkte vi ut till dibbe medans henrik sov.
När vi kom hem gick vi en sväng till willys och sen började jag med bullbak medans henrik och william gick och lunchade med johan.

Nu är henrik och hjälper jocke med hans bil, jag och william är hos bettan, jag har fått mig lite vegitarisk mat här som jag tillagade själv =) det var gott.
På en stund kommer henrik och hämtar oss, då ska vi nog åka till huset en sväng och bland annat klippa gräset =)
Ska även ta dit lite hästsaker som vi haft på betet i björsbyn.

Sen mot kvällen tänkte vi fira med lite tacos =)

"Ny budgivning"

Känns som att vi är igång med en ny budgivning, men det är ju bara vi som förhandlar med säljaren..
Vi försökte få ner priset på huset till 1,200000 men då sa säljaren 1,300000, jag ringde upp mäklaren igen och bjöd 1,250000 och nu har vi inte hört något mer så vi får hoppas att mäklaren ringer imorgon och säger att säljaren accepterar det priset.
Har varit med Beata idag, vi promenerade en sväng och surrade en massa.
Min mormor har även kommit på besök från sundsvall, hon är hos mamma och pappa, jag kommer inte riktigt överens med henne då hon har varit rent utsagt elak mot henrik men det är en annan historia...åkte iaf förbi en sväng och sa hej och lät henne se william.
Nu är vi hemma och ska krypa ner i sängen.
Håll nu tummarna för oss och vårat husköp =)
Träffade ju förresten anna, emina och cilla i stan idag också, vi tog en kaffe och surrade en stund.

Nervös

Fy vad nervöst...idag ska vi försöka få ner priset på huset. Jag vill verkligen inte gå miste om det där fina alldeles perfekta läget för oss. Jag hopps att det går bra.
Ska åka till Dibbe en sväng nu medans henrik sover.
Återkommer senare

Besiktning

FYYY vad tråkigt... nu är man less. Besiktningen av huset gick tyvärr inte som vi tänkt oss, taket är i stort sett fallfärdigt och MÅSTE bytas ut till sommaren, det lär kosta ca 150000 kr.
Sen var källaren inte i toppskick heller men den går att leva med ett tag.
Planen är nu att försöka få ner priset med 200000 kr. Så det återstår att se hur det går..

Vi har ägnat hela dagen till husbesiktning och allt därtill.
Har hunnit med två svängar till Dibbe och matat honom.
Han äter nu tre kilo groov och en massa rapsolja, så jag hoppas att han får tillbaka lite hull inom kort.

Var förbi syrran en sväng och drack en kopp kaffe och surrade lite.
Nu är jag och William hemma igen och ska krypa ner i sängen. 

Busungen med favorit leksaken grodan


Pussungen min


Vackraste ungen i världen


Goa Emina


William, Maria, Max & Emina


Besök

Idag när vi vaknade blev det lite städning här hemma, sedan hann vi med en sväng till huset innan Maria, Max, Anna, Emina och Boman kom och hälsade på oss.
Det var trevligt, vi drack lite kaffe och surrade och barnen fick leka av sig lite =)

Sen blev det maxmat för min del och sen var det visning i mamma och pappas hus. Det kom 23 familjer och det verkade iaf vara några intressenter.

Drog sedan en sväng till Dibbe och gav honom mat och nytt vatten, han har blivt så mager så jag ska ringa en hästdietist imorgon och fråga vad som är bra att ge så han får lite mera hull.

William har haft feber hela dagen och fått alvedon med jämna mellanrum, antar att det är pga vaccinet han fick igår.

Imorgon har vi besiktining på huset..jag är lite nervös men tror att det kommer att gå jätte bra faktiskt.
Ska även på begravning imorgon..inte lika kul men mammas vän har gått bort i canser och hon ville att jag skulle följa, dock krockar det lite med besiktningen så jag hinner kanske inte till kyrkan, men förhoppningsvis till minnesstunden efteråt. Nu ska jag fortsätta se filmen sm jag påbörjat.

Morotspure´ är min favorit


Sötnos


Lilla grisen =)


Äntligen

Äntligen är hästhagen hos Heikki i Kallax färdig, nu har Dibbe och Rollo massor med mat. William var hos farmor när vi var i Kallax och det hade bara gått fin fint.
Det var vad dagen startade med...sen hem och ta det lite lugnt innan Henrik skulle dra iväg till jobbet...det är lika trist varje gång han far.. =( Men men någon måste ju jobba så vi får några pengar.

Förresten innan hagbygget hann vi ju med en sväng till BVC, William fick sitt vaccin och blev vägd och mätt. Sprutan är inte alls rolig men det onda går ju över på ett kick. Idag vägde han 6815g och var 64cm lång, och nu är han fem månader och fyra dagar gammal.

Beata kom och åt middag med mig sen på eftermiddagen, efter det åkte vi en sväng till mamma och pappa, imorgon har dom första visningen på huset och det är en hel del kvar att göra så dom bli nog uppe sent ikväll.

Nu längtar jag till Henrik kommer hem, jag vill planera husrenovering och allt som hör till =)

William sover sött i sängen, jag tar nog en tv-stund, kanske orkar jag vara vaken tills Henrik kommer hem vid halv två...men brukar oftast misslyckas med det =)



Lite vin & mys på balkongen


Lite vin & mys på balkongen


Gla´skit


Efterrätt


Pentryt + barnsängarna lite stökigt =)


Balkong på hotellrummet


Jag på hotellrummet


Kladdkaka är gott =)


Sängen vi alla sov i till slut =)


William


På hotellresturangen


Stockholmsresan


Stockholm

Har inte orkat uppdatera här förän nu, vi har varit trötta efter resan.
Men jag och William hade iaf en jätte bra minisemester tillsammans med Anna och Emina.
Vi bodde på ett hotell bara någon tvärgata från drottninggatan och en tvärgata från arlanda express, så mer bekvämt kan det nog nästan inte bli.
Var helt perfekt att man slapp släpa på vaskan och barnvagnen så långt.
Hotellet var fint och balkongen vi hade tillhörande rummet var helt perfekt. Där kunde jag och Anna sitta och mysa med ett glas vin medans William och Emina sov sött.
Vädret var inget vidare, det regnade lite till och från nästan hela våran vistelse. Men det var ganska skönt att man slapp gassande sol när vi sprättade runt på stan i alla affärer.
Som Anna sa så var det så skönt att vi som ville gå till ungefär samma ställen hela tiden, helt perfekt.
Jag är nöjd med mina inköp och jätte nöjd med resan i helhet.
Det är något jag gärna gör om, men nästa gång får kanske barnen stanna hemma med sina pappor, om dom hinner bli lite äldre =)
Det lär väl ändå inte bli några resor än på ett tag för nu kommer alla pengar vi har gå åt till att rusta och göra fint i vårat nya hus, det ska bli så kul =)
Det var iaf jätte skönt att komma hm, jag hade saknat min andra hälft =)
Borta bra men hemma bäst!!!

Ikväll har vi flyttat ut hästarna till Heikki i Kallax, imorgon ska vi till BVC, William ska få en spruta och vägas och mätas, det ska bli spännande att se hur mycket han väger nu.

Nu ska jag och Henrik se på tv och mysa.
Natti Natti

Det som inte får hända

Jag känner mig som en hemsk mamma.
Jag och min syster Beata kom hem och skulle lyfta upp vagnen för trappan..då händer det som inte får hända.."fotpallen" på vagnen åker ner och William glider ur vagnen och faller på golvet, som tur var med fötterna före, men han slog sig i läppen och det kom lite blod. Han har fått sin första fläskläpp =(
Tur att det gick så bra ändå. Kommer  aldrig mer att lyfta vagnen utan att han är fastspänd.
Man känner sig verkligen dålig, man vill ju inte orsaka sitt barn smärta.
Beata pratade med vårdcentralen och dom sa att det absolut inte verkade som något allvarlit, det hade varit en annan sak om han fallit från en högre höjd eller om han hade svimmat av eller om han inte hade gråtit.
Men han grät högljutt och klagade ganska länge. Han fick lite avedon och en promenad så nu sover han gått i den hemska vagnen. Får kolla till honom lite extra.
Tackolov gick allt bra.

Eget hus

Känns helkonstigt, jätte nervöst och SUPER ROLIGT. Vi ska bli husägare om nu allt verkligen går som det ska med besiktning av huset osv. På fredag ska det skrivas papper. Och eftersom att jag är i stockholm får jag lämna en fullmakt till Henrik så får han sköta affären.
Jag har redan hunnit renovera i huvudet och det ska bli så jäkla roligt att få sätta igång med allt även om det är enmiljon saker att göra.
Kommer att kosta massvis med pengar men det är det såklart värt.
För er som inte vet så är det ett hus i björsbyn, jag kan ha hästen hemma på gården och Henrik kan bygga garage så småningom. Det kommer att bli helt perfekt för våran lilla familj =)
Känns så härligt att William får växa upp i ett hus och leka ute på vår egen gräsmatta.

Det händer bara roliga saker hela tiden känns det som.
För imorgon åker ju jag, Anna, Emina och William till stockholm också.
Jag och Anna ska fira vårat husköp med en god middag och ett glas vin.
Kl: 10.00 imorgon lyfter planet, hoppas att barnen kommer att tycka att det är okej att flyga för det kan ju kännas ganska otäckt i öronen, men det går nog bra.
Nu ska jag upp på vinden och hämta ner en resväska, bestämde mig för att ta den stora som vi har hemma.
Kanske återkommer lite senare.

Magen..

Skulle sova men det gick inte så bra. Ska vänta till Henrik kommer hem, han borde dyka upp när som helst.  Satt och funderade lite på graviditeten och kom fram till hur häftigt det egentligen är att ett barn får plats där inne, det är en överväldigande känsla. Men ingenting jag längtar efter igen. Fast och andra sidan så var det ju väldigt mysigt att känna honom sparka där inne. Men det är så klart mycket bättre att ha William här hos oss på "utsidan".

Magen..


Våran glada unge med pappsen


Jag och Henrik Lulekalaset


Huset

Det är fortfarande en miljard saker att fixa i mammas och pappas hus, men framåt går det =) Imorgon ska det fotograferas och på fredag kommer det ut på annons tror jag. Konstigt med vårat hus till salu...jag har ju som ändå bott där sen jag var två år. Men det kommer nog bli bra. 

Har varit i Rutvik med Anna och Emina tidigare idag, vi tog en prommis och surrade en massa.
På torsdag drar vi till storstan stockholm, ska bli så roligt.
Måste fråga mammsen om hon har någon bra resväska att låna mig.

Lyckades ju också få med mig Henriks visakort idag så fick laga mat och åka ut till honom på jobbet, men det var bara trevligt =)

Nu sover William och jag borde också sova, ska upp tidigt och hjälpa till med ett sista ryck i huset.

natti natti

william med pappa


underbara unge


Bygga hage..

..blev det ingenting av idag. Vi var alla så trötta, men imorgon vid tio tiden kör vi igång med det.
Har inte gjort så mycket idag, skjutsat Henrik till jobbet, Amanda till Hästen, handlat och lagat mat och ätit hos mamma och pappa.
Hjälpte till lite granna i huset sen, men det är svårt när William är vaken för han vill ju att man ska underhålla honom =)
Han börjar bli så stor och hittar på nya roliga ljud nästan varje dag, han ropade högt idag när vi var på kvantum och jag kan inte hålla mig för skratt, han är ju såå söt =)
William fick smaka ny mat idag, risgröt med frukt, det tyckte han var gott.
Nu sover han gott och jag ska se om det finns något att se på tv.

Första bloggen

Har aldrig varit intresserad av bloggar förän nu. Nu har jag läst lite på vänners bloggar och blivit sugen på en egen så jag ska göra ett försök =)


Hela familjen är hemma, jag och Henrik är lite trötta efter gårdagen kalas på stan.
Vi var på förfest hos Anna och Martin vilket var superkul, hade nästan hellre stannat kvar hos dom i Rutvik än åkt in på lulekalaset, men men, vi hade roligt i stan också.
Men som alltid ska ju nånting strula också..väl på plats i stan så upptäcker vi att mitt körkort är försvunnet..typiskt, som tur var låg det kvar i bilen så henrik drog iväg och hämtade det. Nästa problem: Martin har ingen biljett.. men den låg i bilen som han åkt in med till stan så allt löste sig bra ganska snabbt ändå.
Vi drog in på kalaset och mötte upp Anna, Boman, Maria mfl, och hade en bra kväll =)
William sov över hos mormor, HELA natten för första gången. Allt hade gått jätte bra, han är en sån snäll unge.


Har hunnit med en fotbollsmatch idag också i Gammelstan med mamma, pappa och William, helt perfekt med hamburgerstånd.
Amanda spelade finalmatch med sitt lag och vann hela cupen. Bra gjort tjejer!! =)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0