Ny vecka

Nu har helgen passerat och den har varit riktigt trevlig. I lördags så var jag ju på släktfesten i sangis, det var så jäkla roligt att träffa alla och framförallt alla kusiner.
Söndagen tillbringade jag och bettan i lappträsk, för jag vågade ju inte köra hem mot luleå allt för tidigt. När vi kommit till luleå en så hämtade jag william med en gång och skyndade hem till björsbyn där henrik väntade på oss med öppna armar. William blev helt överlycklig när han såg pappsen och han pussades massor =)
Sen sov han sååå bra hela natten precis som vanligt när pappa är hemma.

Jag är grymt träningssugen men måste nog hoppa över det någon dag för att jag har åkt på lite förkylning, lite halsont, snuva osv. Men jag försöker preppa mig med en massa kan jang och så hoppas jag att jag blir frisk snart.

Imorgon ska jag rida med maria på morgonen och sen kanske jag hänger med henne in till stan en sväng och fikar.
Nu ska jag fortsätta mysa med min älskling i soffan.

Fredag

Idag har william vaknat kl fem IGEN! Suck...nu får pappsen komma hem igen så kanske william sover som han ska igen. Jag tror att han saknar sig pappa massor, och det gör jag också.
Idag ska vi handla lite åt mamma som har gjort sig illa i benet och inte har så bra rörelseförmåga för tillfället.
Beata har sovit här i natt igen, det är så mysigt med sällskap.
Sen ska hästarna skos om kl 14.00 så då ska jag vara i stallet och beata ska vara med william.
Efter det vette tusan vad som händer, eventuellt blir det middag med anna, emina och maria men inget är bestämt ännu, maria har ju tyvärr blivit väldigt förkyld så vi får väl se om hon hunnit tillfriskna något.

Imorgon ska jag på fest i sangis, min farbror hugo, min farmor och min fasters man har fyllt/fyller år och ska ha gemensam fest. Det ska bli riktigt roligt att få träffa alla kusiner.
William ska vara hos farmor margareta och sova över från lördag till söndag.

Sen kommer ju henrik hem på söndag och jag längtar som tusan =)


Torsdag

Idag vaknade william kl fem igen...suck.han sover inte lika bra när inte pappsen är hemma. Bettan var iaf sååå snäll att hon tog william och gick ner, så jag fick sovmorgon till kvart i åtta. Då gick vi ut och släppte ut hästarna och åkte pulka. Sen somnade william i vagnen och jag och bettan tog igen oss med en kopp kaffe.
När william vaknat åkte vi till mamma och hälsade på, drack lite mera kaffe där och surrade.
Sen drog vi till bettan så hon fick hämta lite kläder och sen till kvarre fö att köpa lite mat.
När vi kommit hem och börjat med maten knackade det på dörren och där stod anna, så vi bjöd in henne och eminapå middag. Anna ruschade till dagis och plockade upp emina och sen åt vi middag allihopa.
Nu har anna och emina åkt hem och vi gör ingenting speciellt, william leker och donar på för sig själv och bettan sitter i soffan.
William har haft lite av en otursvecka, han har först slagit sig i soffkanten och börjat blöda i läppen, sen i morse ramlade han in i en vattenkanna i stallet och slog sig i läppen igen och sen ramlade han med ett par solglasögon och slog sig så han började blöda lite näsblod. Stackars liten, ingen utan skadorna har dock varit allvarlig och han har repat sig snabbt  =)

Våffeldagen

Idag ska det ätas våfflor till lunch. William vaknade 05.15 idag, liiite väl tidigt tycker jag. Men han drack sin välling själv och sen satt han i sängen ett bra tag och lekte för sig själv, så jag fick dra mig lite innan vi gick ner.
Maria sov vidare en liten stund och kom ner vid halv åtta tiden. Då åt vi frukost och efter lite lek ville william sova. Så nu sover han ute i vagnen och jag och maria ska ta igen oss lite i soffan.
Både jag och maria har blivit lite förkylda, får hoppas att william slipper.
Har pratat med henrik på mogonen och dom har det bara bra, dom hade vaknat till liv och skulle äta frukost, sen sätter dom väl sig på skotrarna och drar iväg. Det är riktigt fint väder idag förutom den dumma blåsten, känns så mycket kallare när det blåser hela tiden, men en liten stund går vi nog ut idag också iaf.

Fjällresa

Nu är det dags för grabbarnas fjällresa. Idag drar dom iväg till kittelfjäll för sin årliga skoterresa, dom är typ 20-30 pers uppdelade i tre stugor. Roligt kommer dom garanterat att ha och medans dom är borta så ska jag passa på att mysa riktigt mycket med maria och anna. Iaf jag och maria kommer hinna umgås en hel del. Vi ska börja redan idag med middag tillsammans och sen sover maria över här.
Ska faktiskt bli skönt att vara lite ifrån henrik, fast såklart kommer vi ändå att sakna honom =)
Jag har bakat två plåtar med mockarutor här på morgonen som dom ska ha med sig till fjällen, heikki har beställt...han ska äta mockarutor och fil till frukost varje dag =)...vilken blandning.
Nu ska jag och william passa på att kramas lite med pappsen innan han åker.

Helgen

Har varit jätte bra. I lördags tog jag en liten ridtur på morgonen och henrik drog william i pulkan. Sen på förmiddagen tog jag skotern och åkte till maria, vi satt ute i solen och drack kaffe och hade mysigt. Anna, martin och emina kom också förbi en sväng. Henrik, william och johan kom också efter några ärenden.
Sen drog vi till ocke och josse och gratulerade jocke på födelsedagen.

William fick stanna kvar med margareta och sen åka hem till henne för att sova över. Jag och henrik åkte hem och to med kläder och mat och åkte sne till lars och maria för lite bastubad och grillning.
Där blev vi kvar till sent in på natten, bettan kom också dit och roade sig med oss, det var jätte roligt =)

Söndagen blev lugn och skön, jag tog en ridtur på kvällen med johanna men i övrigt så satt vi mest i soffan.

Nu har vi precis ätit frukost och innan det så har jag varit och tränat, det är riktigt skönt att göra bort träningen¨på morgonen.
Om en stund går vi nog ut hela familjen, i det vackra vädret.

Fullspäckad dag

Började morgonen med att hämta en massa äpplen till hästarna. Sen fick vi besök av therese, maja, jenny och havanna, det var riktigt kul att träffa dom, det blir ju inte allt för ofta.

Efter att dom farit så la jag william i vagnen så han fick sova och under tiden passade jag på att städa här i huset, skönt att få lite helgfint =)

När det var färdigt och william vaknat så drog vi till kvantum och handlade lite, sen släppte henik av mig hos maria så jag fick mig lite kaffe och surr i lugn och ro. När vi pratat av oss lite så tog vi en promenad hem till oss och käkade lite tacos, det var svingott.
När magarna var mättade så fick william sig ett bad, välling och sömn.
Då kunde jag och maria äntligen slänga oss i soffan och glo på tv och käka lite onyttigheter.
Nu har maria just åkt hem och jag ska sätta mig och se ett inspelat avsnitt av desperate housewifes =) margareta är så snäll och spelar in det jag och henrik inte hinner med att se =)

Imorgon hoppas jag på fint väder så kanske jag och maria kan ta en skotertur och så ska jag även förska hinna rida min underbara polle =)

Våran gla´skit


Mina darlings


Bus med pappsen


Utemys med korvgrillning


Vällingmys i soffan


Kan själv


Tre myskillar


Bullmamma =)

Idag har jag bakat som en galning. Bakade en massa bullar och bröd, man sparar en massa pengar på att baka och frysa in, och gott blir det.
Har tidigare på dagen varit till kronan och slängt lite skräp och sen hämtat spån till hästarna i örarna.
På eftermiddagen kom bettan hit och hälsade på oss, hon har stannat och ätit middag med oss också. Willim tycker det är så roligt när någon med mycket energi kommer och leker med honom.

Igår hann jag med lite träning och även ett härligt ridpass i solen.

Nu ska snart henrik åka en sväng till heikki och på vägen skjutsa hem beata. William ska få bada och sen dricka välling och gå till sängs. Själv ska jag göra lite magövningar här hemma och sen se på tv och slappa.

Vår i luften

Och det är så härligt. Igår hade vi en heldag hos maria och lars. På förmiddagen var vi ute och hade mysigt i solen med korvgrillning, kaffe och choklad. Och sen blev vi kvar och åt middag där också, det blev grillad kyckling med pommes, riktigt mumsigt =)

Idag har jag varit in till stan med maria och köpt present till lillasyster Beata som fyller år idag och till jocke som fyller år på lördag. Jag fyndade också en ny mössa och ett par strumpbyxor till william från HM.
Sen träffade vi hanna och åt lunch med henne på åhlens.
Nu kommer henrik snart hem så då ska jag dra på mig ridkläderna och rida en sväng i det vackra vädret.
Sen ska vi och fika hos bettan kl fem.

Ny vecka

Jag börjar med att dra lite kort om helgen som i fredags då bestod av tjejfest och krogen. Vi hade riktigt roligt =)
Sen på lördagen var vi ute med skotrarna och william var hos farmor.
Söndagen åkte vi på skoterutflykt hela familjen, tillsammans med lars, maria, anders+barn, leif, milo och martin.
william somnade på skotern på vägen hem =) tröttis....men han älskar verkligen att åka skoter.

Idag har det varit en tjej och provridit dibbe, hon var jätte duktig och verkade trivas med dibbe så hon kommer nog att rida honom två dagar i veckan fortsättningsvis.
Sen har jag umgåtts med bettan och maria hela eftermiddagen, druckit kaffe, surrat och varit ute i det härliga vädret.

Ikväll blir det lugnt ska hjälpa henrik med nå papper och sen slappa framför tv:n. hade egentligen tänkt träna idag men ska göra det imorgon.


Torsdag

Och imorgon är det fredag och tjejfest. Längtar rätt mycket nu, det ska faktiskt bli jätte roligt. Jag köpte mig ett par nya glansiga leggings på gina idag, så nu måste jag bara komma på vad jag ska ha till dom imorgon.

Idag var alltså jag och maria in till stan en sväng på förmiddagen, sen åkte vi hem till maria och var ute och maria skottade snö som en galning =) tanken var att jag skulle hjälpa henne men william var så tjurig på att somna så jag hann inte. Sen när william äntligen somnat så gick vi in och drack kaffe och häggan kikade in en sväng.
Henrik och lars höll på i garaget med lars nya skotermatta.

Nu har vi nyss ätit, det blev spagetti och köttfärssås...william grisade som en galning men det var inte abbe ledsen för som är här och hälsar på. Sen fick lilla grisungen bada i diskhon, det tycker han är riktigt roligt.
Snart ska jag gå ut till stallet och mocka innan jag och johanna ska ta en ridtur tillsammans.

Måste ta tag i mig själv

Nu har jag varit lat med träningen, har knappt rört mig dom två senaste veckorna...känns det som iaf. Men ikväll var jag och anna iaf på body step och det kändes riktigt bra, förutom att jag tyckte att själva passet var tråkigt denna gång. Nästa gång är jag sugen på att gå på body balance, det är ju länge sen nu.

Igår var jag hos maria några tmmar på kvällen, det var skönt att komma iväg hemifrån en stund och bara slappa, vi kollade på en massa gamla foton på datorn och drack en massa kaffe också (som vanligt)  =)

William var jätte trött ikväll och somnade redan vid kl sex, och jag måste ju också få skryta på honom...för vet ni vad...Förra natten sov han utan att vakna en enda gång. Sååå jäkla skönt att slippa göra välling mitt i natten, hoppas nu att det håller i sig.

Nu har jag och henrik just kommit ut ur duschen och ska mysa lite framför tv:n.

Kalasbilder


Myskväll

Igår var vi bara hemma hela dagen. Vid två tiden kom maria hit och vi drack kaffe och surrade en massa, sen började jag lite med maten, hade kött som skulle puttra länge.
Sen åt vi middag, riktigt mört kött med hemmagjord klyftpotatis, sallad, sås och vitlökssmör...mmmmmm =)
Man åt alldeles för mycket bara för att det var så gott så man nästintill rullade fram sen, men nog fick vi i oss lite glass också och sen även en tårtbit till filmen som vi såg efter att william somnat.
Hade med andra ord en riktig myskväll =)
Idag vette tusan vad jag ska hitta på, men något bir det väl alltid, kanske iaf blir en ridtur med johanna senare på dagen.

Kalas

Har vi haft för våran ettåring i lördags. Han har ju blivit så gammal =)
Vi hade två kalas, ett för familj och släkt och ett för vännerna. Det var riktigt trevligt och william fick jätte många fina leksaker och en massa kläder. Tack allihopa!!

På söndag var william hos mormor och jag och henrik var på skoterutflykt med maria, lars, leif och anders. Vi hade jätte mysigt, grillade korv och drack kaffe och varm choklad. Henrik och lars åkte skoterpulka efter leifs skoter och jag och maria körde, det var skitkul.
När vi kom hem från skoterturen for vi och hämtade william och sen plockade vi upp maria och lars och så åkte vi till anna och födelsedagsfikade, hon fyllde nämlign 26 år...gamling =)

Idag har vi fått en höleverans och jag och william har unnat henrik en sovmorgon. I eftermiddag kommer maria hit, hon ska äta middag med oss.

Nu ska vi lägga ut några säljesannonser på blocket så man kanske får in lite extra stålar.

Jädra hästar

Det hände en olycklig sak igår...maria skulle provrida jaanas häst för att kanske sedan bli medryttare på den, men vi hann inte ens in med den från hagen så hade den hunnit sparka maria i armen...dock var det inte en elak häst utan han hade sitt täcke felspänt och fösökte få bort det obehagliga. Men det gjorde jätte ont på mara ändå...armen svällde upp och såg typ helt krokig ut så vi åkte till akuten för att kolla upp den, som tur var så var inget brutet och hon kommer att självläka inom kort trots den riktigt hårda smällen. Hoppas att hon blir helt bra snart så att vi kan köra skoter, jag längtar =)

Men idag har vi varit hemma här på förmiddagen och inte gjort så mycket...eller jo vi har satt upp gardiner i matrummet och så har johan varit här. William är väldigt förtjusti johan och klänger på honom och ska leka hela tiden.
Efter lunchen så drog jag och william och hämtade upp maria och så åkte vi ner på isen för att mysa lite i det vackra vädret, det var riktigt skönt, marias mamma och hennes karl kom också förbi där en sväng.
Sen väl hemma igen så gjorde vi lite pannkaka till middag och drog sen iväg till heikki och hälsade på, kollade på johans nya polaris och drack lite kaffe osv.
William var jätte trött på vägen hem och somnade i bilen så när vi kom hem klädde vi bara av honom, tog på en ny blöja och sen bums i säng med lite god välling =)

Imorgon ska jag baka en massa hade jag tänkt, har inte varit så sugen på att baka på sista tiden men jag kommer nog igång bara jag börjar. Måste ju ha lite go-fika på lillemans kalas på lördag =)

Då var den helgen förbi

Men det har varit en bra helg
I fredags hade vi en myskväll bara familjen. Henrik och jag var dock väldigt trötta så det blev en tidig kväll.
Lördagen bestod ju av skoteruppkörning som var löjligt lätt, både jag och maria klarade det hur lätt som helst, skönt det iaf =)
Sen åkte jag förbi åhlens på vägen hem och köpte mina gardiner som jag hittat där, det är ett par svarta enkla gardiner med öljetter, ska ha dom i matrummet.
Sen sprang jag även in på kvantum en snabbis och handlade lite kräftstjärtar, dill och bröd, som jag och maria skulle ha till våran middag sen.

Sen väl hemma igen så kom mormor och hämtade william, han fick sova över hos mormor lördag till söndag.
Jag drog iväg till maria och vi klädde på oss, tog skotrarna och åkte ut på en tur, vi körde till anna och martin och hälsade på en snabbis =) Det är sååå jäkla kul att köra skoter och jag vill ha en egen NU...tyvärr har vi nog inte ekonomi för det denna vinter =( Så jag får vänta och låna henriks tills vi har råd.
Åter till maria så slog vi på bastun och medans den blev varm så åt vi våra goda mackor med kräftstjärtar och en massa annat gott tillbehör.
Sen tod vi en bastu och myste i relaxen tills henrik och lars kom hem från bodens skotertävlingar och ville ha bastun. Dom blev kvar i bastun typ tre timmar så under den tiden hann anna komma och vi drack vin och surrade en massa så klart.
Det var en trevligt kväll som vi avslutade vid två tiden då vi gick hem i kylan.

Söndag var vi och körde skoter och sen åt vi födelsedagsmiddag hos mamma för lovisa, det var jätte gott.

RSS 2.0