Några bilder från veckan som gått


Måndag igen

Har inte haft någon lust att blogga. Tror inte att jag ids dra en uppdatering över hela veckan som gått, fortsätter där vi är nu istället.
Idag har vi varit och köpt en rem till jordfräsen som vi har lånat av heikki, så nu håller henrik på att fräsa upp ett land vilket inte var helt enkelt, tungt som tusan.
Senare idag, rättare sagt kl fem så ska jag och william åka till maria hagnelöv och hennes mattias och fika, för att mattias har fyllt år, ska bli spännande att se mattias för det är jätte länge sen sist.
Medans vi är där ska henrik åka iväg och hämta ett skåp hos hans morbror, som vi ska ha i williams rum sen.
När jag kommer hem ska jag rida en lektion med dibbe nere på stall balans, det kan behövas för det är jätte länge sedan jag red lektion nu.
Amanda hoppade dibbe igår och det gick jätte bra =)
Hon tävlade även i dressyr förra helgen och det gick också bra, men dom fick ingen placering, men däremot pris för stiligast ekipage =) Det blir nog dressyr tävling för henne nu på lördag igen och sen hopptävling helgen efter det. Roligt att hon har börjat tävla lite grann nu.

Måndag/Tisdag

Måndagen var lugn, vi tog ner tältet och henrik och william var förbi hos sara en sväng medans jag red dibbe.
Sen på eftermiddagen så var jag och william och åt middag med anna och emina, vi blev bjudna på en supergod kycklinggryta =) Var riktigt trevligt att umgås och kul att barnen fick busa lite med varandra.
Sen på kvällen fastnade vi ute i trädgården med jaana och fredrik, fikade lite och surrade på ett bra tag, tills solen gick ner och det blev kallt.

Idag har vi klippt gräset, krattat och varit och handlat lite mat.
Vi har varit ute nästan hela dagen men nu har vi gått in för att börja med lite middagsmat och vila lite.
Jag och henrik ska iväg på dagismöte ikväll kl sju så då kommer favorit- johan hit och är med william och söver honom.
Tur att william har så många fina hjälpsamma människor omkring sig =)
Imorgon ska han åka till farmor margareta någon gång efter lunch och sova över där, då ska jag och henrik passa på att fixa i williams rum.

Nu måste jag fixa lite käk.

Grillfesten


Då har helgen snart passerat

Och jag har haft en bra och rolig helg.
Fredag blev det en permanent i boden, håret blev inte riktigt som jag tänkt mig men fint ändå =) Lockarna blev lite mindre än det jag tänkt mig.
På lördag var jag och lämnade william hos mormor innan jag drog in till stan och fick en sminkning på mak up store, det blev jätte fint och jag var super nöjd.

Väl hemma igen så blandade vi fruktdrinkar och hade mysigt i solen, tältet kom på plats och maten ordnades.
Sen började folket trilla in för en grillfest här hos oss, vi grillade, åt jättegod mat och festen höll igång hela natten lång med en massa kubbspel, dans, sång och surr =)

Jag känner mig idag oförskämt fräsch och pigg trots all alkohol igår.
William var en tröttis och har redan somnat för natten, så nu ska vi mysa framför tv:n och koppla av.
Jag lägger ut lite bilder från partyt snart =)

Grabbarna hänger vid datorn som vanligt. Gillar ni henriks tejpade brillor?! =)


sötnosen diskar


CHOCK

Ställde mig på vågen idag och fick en chock...väger alldeles för mycket =(
Men jag ska kämpa nu, har gjort en stor sallad idag med stekt kycklingfilé, ägg, majs, sallad, tomat, gurka, vitlök och lite mer kryddor, så nu har jag mat imorgon också. Den blev riktigt god.
Idag har vi för övrigt varit hos maria och lars flera timmar och surrat skit och henrik och lars har pysslat lite i garaget (som vanligt).
Min fot är inte riktigt helt bra än, men är på bättringsvägen, fick ju så ont av skorna jag har tränat i. Men nu har jag fått ett par skor av amanda iaf som jag ska prova. Har iaf varit duktig och gjot "hemmaträning" henrik har hjälpt mig och puttat mina ben osv. Känns riktigt bra när man tränar hemma lite grann.

Nu är jag bara hemma med william, henrik drog iväg med per som skulle kolla på en bil.
Hanna skulle komma förbi och hälsa på om en stund, det blir roligt med lite sällskap =)

Imorgon måste vi hämta spån =( Längtar inte....

Tisdag

Nu är det tisdag och bara tre dagar kvar tlls jag ska till frissan, jag längtar som en galning =)
Och så klart längtar jag en massa till lördag också då jag ska få en sminkning och sen få träffa alla vänner och ha en bra fest.

Igår var jag på arbetsintervju, har ingen aning ännu om jag får jobbet eller inte, det var iaf inom hemtjänsten, det är alltid nånting tills vidare, dock inte bästa lönen =( Man har blivit så kräsen när man jobbat på plannja.
Efter det så åkte jag till anna som var hemma med emina, emina var dock mycket pigg och hade ingen feber nå mer, men alltid bäst att vara hemma med barnen en extra dag.
Det var iaf jätte mysigt hos dom, vi drack kaffe och fick surra av oss =) Kände att det behövdes.

Sen vidare hem och sen åkte vi med johaoch hämtade ut hans nya cross, william var så klart helt till sig och skulle sitta på den hela tiden =) Vi åkte ut med crossen till heikki i kallax och sen hem igen.

Väl hemma så gjode vi oss bara klara för att åka iväg till robert, therese och maja i klöverträsk där vi blev bjudna på middag. Maja fick en försenad två års present av oss också =)

På kvällen gick jag ner med dibbe på ridbanan så han fick springa av sig lite, han har skuttat så mycket i hagen och hade nog lite överskottsenergi, han seriebockade och var jätte busig =)

Nu ska vi bara vänta tills stan öppnar och då ska vi åka in och se om jag hittar något fint för mina presentkort som jag fick när jag fyllde år.

Seeegt

Varför kan man inte gå ner i vikt på typ två dagar?! Jag har inte riktigt tålamod och vill att det ska hända något snabbt.
Men men jag får kämpa på med träning och lite nyttig mat.

Idag har jag varit och ridit i gäddvik med hanna, det var rikigt mysigt, roligt att rida annan häst och få lite miljöombyte.
Henrik och william har åkt iväg till sara och sulle lämna en film, nu ringde henrik och sa att william skulle stanna där en stund med sara och margareta, skönt att få pusta ut en timme eller två =)
Kanske jag och henrik hinner mysa en stund med varandra också ;)
Nu går åskan här utanför så jag kanske ska klappa igen datorn.

Måste bara berätta att det går framåt i williams rum nu iaf, jag längtar tills det är färdigt =)

Lördag

Igår fick dibbe nya skor och henrik och jocke slet ut golvmattan i williams rum.

Idag ska jag nog börja spackla i williams rum, ska bli så himla roligt att få fixa ett eget rum till honom. Han går runt här hemma nu och småsjunger och surrar med sig själv. Han har börjat säga Hej och Hejdå. Han är såå duktig våran prins.

Farmor margareta fyller år idag så i eftermidag ska vi på födelsedagsmiddag, blir trevligt och skönt att slippa laga mat =)

Nä nu ska jag gå och ta tag i williams rum.

En bra dag idag

Hämtade upp bettan på morgonen och åkte hem till oss. Hon höll william sällskap medans jag och henrik röjde på övervåningen.
Vi fick en hel del gjort snu är det klart för att börja riva ut golvet där.

Sen åt vi glillade hamburgare ute i trädgården, johan var också här nästan hela dagen och tvättade sin bil osv.

Jag och beata har hunnit med både växtriket och blomsterlandet idag också, jag har köpt frön som jag har sått nu =) En massa olika blev det. Nu ska bara landet ute fixas så jag kan flytta ut mina växter sen.

Beata är kvar hos oss och ska sova över här, imorgon på morgonen ska jag ta en träning tidigt på morgonen och sen umgås med bettan. Dibbe ska även skos imorgon kl ett. Sen åker jag eventuellt ut till elin och hanna på eftermiddagen och hälsar på.

Hörde på tv att det skulle bli skitväder fredag oh lördag...trist!

Nu blir det scones och sen lite kladdkaka, MUMS =)

Lääängtar

Nu har jag beställt tid för klippning/permanent och sminkning. Den 15/5 kl: 14.00 ska jag till boden och fixa frillan och lördag den 16/5 innan våran fest ska jag och sminka mig kl: 13.30.
Fattar ni hur billiga dom är i boden, dom tar 770 kr för en permanent (dock +150 kr för långt hår) men det är ändå jätte billigt om man jämför med luleå tex.
Jag längtar som en galning, det ska bli så  roligt att få en förändring och smikningen är som grädde på moset, ska bli kul med lite nytt smink också.

Idag ska bettan komma ut till oss och umgås, men framförallt med william så jag och henrik får lite gjort på övervåningen.

Jag har tränat tisdag och onsdag. Idag har jag vilodag och imorgon tränar jag igen =)
Jag vill såååå gärna bli lite smalare innan sommaren så jag hoppas att tre till fyra dagar i veckan kommer att göra skillnad, annars blir jag skitless.

Hade inte så många bilder från valborg, men här kommer några


Onsdag

Har varit lite dålig på att blogga senaste dagarna så jag drar väl en kort sammanfattning.

Söndagen hade jag fullt upp med att baka och förbereda inför mitt födelsedagsfika, sen hade vi en massa folk på besök och jag fick en massa pengar och två presentkort, så nu blir det att köpa lite fina kläder och permanenta håret, ska bli skit kul =)

Måndagen hade ett strålande väder så vi var ute hela dagen och hade super mysigt. Vi grillade kycklingspett till middag som blev mycket bra, så jag fck mig en god födeledagsmiddag =)
Efter det så åkte jag förbi maria en sväng och fick mig en massa kukor som hon hade rensat ut, perfekt när jag ka haen massa tomater och sånt ute i sommar =)
Sen drog jag vidare till maria hagnelöv och hälsade på henne på b-näset, det var riktigt trevligt att få surra lite med henne.

Tisdagen förde med sig ett halvbra väder, så vi har varit oh rantat runt lite, först hämtat upp johan och dragit en sväng på kronan där vi blevav med ett helt släp med skräp. Sen åkte vi hem till oss och grillade lite korv till lunch. Och efter det så åkte vi en sväng till storheden.
På eftermaddagen drog vi iväg till boden en sväng till margot och kurt som bjöd på grillat =)
Väl hemma så la vi william i säng och sen gick jag ut till stallet en stund innan jag skulle kolla på desperate housewifes.

Idag är det regnigt, så det blir en innedag med lite pyssel på övervåningen.
Nu ska jag ringa och boka tid för permanent och sminkning på make up store, hoppas dom har några tider kvar innan den sextonde och den sextonde, jag är inte ute i så god tid.

Fredag/Lördag

Igår hade vi en riktig städdag ute på gården, vi krattade och fixade bort en massa skräp, gjorde en skräphög som ska vidare till kronan och på eftermiddagen kom maria hit och hjälpte oss också. Sen grillade vi fläskfile och åt en super god middag tillsammans, maria bjöd på käket =)
Jag och maria tog oss några glas vin och satt ute i kvällssolen, det var helt underbart.

Idag har jag, maria och william varit och handlat på förmiddagen och sen kollat på hoppning nere på stallbalans.
Mia och hennes kompis kom förbi på eftermiddagen och drack kaffe och surrade, det är så roligt att få träffa henne då och då.
Ikväll är det cruising i pite och jag var grymt sugen på att fara, alla gamla tjejkompisar skulle dit, men det blir en hemmakväll framför tv:n istället =(

William har varit jätte grinig nu i två dagar, han har varit alldeles röd på skinkorna och jag tror att det beror på blöjorna, vi har nämligen köpt libero sist vi handlade och dom blir mycket fuktigare än pampers som vi brukar ha. Nu har vi iaf bytt tillbaka till vanliga pampers och smörjer lillrumpan mycket och så får han såklart springa naken och lufta en hel del =)

Lyckad valborg

Det blev en riktigt trevlig valborgs kväll. Maria och beata kom ju som sagt var hit och vi grillade och åt gott. Drack lite vin och henrik nån öl. Vi cyklade även till majbrsan vid byagården men william var inte så intresserad av elden, han ville bara leka med alla cyklar som stod där, åka i den lilla ruschkanan och såklart iakta alla andra barn. Vi gick även en tipsrunda där med svin svåra frågor och vid åtta cyklade vi hem så william fick krypa ner i sängen.
Jag, maria och beata satt och surrade i köket och henrik såg mest på tv, jobbjohan kom förbi en sväng lite senare också.

Idag har jag städat när vi steg upp och henrik har gjejat med vårat bord som var lite vickigt. Nu sover william ute i vagnen och när han vaknar ska vi dra iväg och hälsa på någon =) behöver träffa lite folk och vara ute i det vackra varma vädret.

Kommer bilder från valborg sen.

RSS 2.0